Continental запускає серію шин UltraContact NXT

Continental запускає серію шин UltraContact NXT

UltraContact NXT на сьогоднішній день є найекологічнішою шиною Continental. Нова лінія на 65% складається з відновлюваних, перероблених та сертифікованих матеріалів з балансом маси без шкоди для рівня безпеки та продуктивності. Запуск робить Continental першим виробником, який запустив масове виробництво шин з високою часткою екологічно чистих матеріалів та максимальними характеристиками, сертифікованими для шин ЄС.


Усі 19 доступних розмірів матимуть максимально можливий рейтинг («A») на етикетці шин ЄС щодо опору коченню, гальмування на мокрій дорозі та зовнішньому шуму. UltraContact NXT був розроблений як для електричних двигунів, так і для двигунів внутрішнього згоряння та буде доступний у Європі у липні цього року.




«У Continental безпека, продуктивність та екологічність йдуть пліч-о-пліч, — сказав Фердинанд Хойос, керівник підрозділу Continental із заміни шин у регіоні EMEA. «З UltraContact NXT ми досягаємо наших амбітних цілей у сфері сталого розвитку. Ця розробка є значним стрибком уперед і демонструє наше технологічне лідерство, а також нашу тверду відданість принципам сталого розвитку та безпеки».




Залежно від розміру шини UltraContact NXT виготовляється на 65% відновлюваних, перероблених та сертифікованих матеріалів. Відновлювані матеріали становлять до 32 % шин, частка перероблених матеріалів становить до 5 %, а Continental використовує до 28 % сертифікованих матеріалів ISCC PLUS на основі балансу маси з біо-, біо-циклічної та/або циклічної сировини. .


До відновлюваних матеріалів відносяться смоли на основі залишкових матеріалів паперової та деревообробної промисловості. Ці смоли дозволяють створювати гнучкі сполуки для покращення зчеплення матеріалу. UltraContact NXT містить силікат із золи рисового лушпиння. Рисове лушпиння - це відходи сільського господарства, які можна переробляти в діоксид кремнію за допомогою нового, менш енерговитратного процесу.




Нова шина має спеціальний логотип "містить перероблені матеріали" на боковині. До них відноситься перероблений гумовий матеріал, отриманий з механічно оброблених шин з терміном експлуатації, що минув. Continental також використовує перероблену сталь. Також було прийнято технологію ContiRe.Tex, що дозволяє виробляти високоефективні поліефірні волокна, які використовуються для посилення каркасу шини за рахунок переробки ПЕТ-пляшок.


У шинах використовуються матеріали, сертифіковані за масовим балансом, і складається із стійкого синтетичного каучуку та технічного вуглецю, виготовленого з сировини на біологічній основі, біокруглої та/або кругової сировини. Механізм балансу, сертифікований ISCC PLUS, забезпечує прозорість та простежуваність по всьому ланцюжку поставок, відстежуючи походження та характеристики сировини, перевіряючи відповідність критеріям сталого розвитку та сертифікуючи отримані продукти.


До 2030 року Continental прагне забезпечити більше 40% відновлюваних та перероблених матеріалів у всіх своїх нових шинах та планує використовувати 100% екологічних матеріалів у всіх своїх шинах не пізніше 2050 року. UltraContact NXT — важливий крок на шляху до досягнення цих амбітних цілей у сфері сталого розвитку.


UltraContact NXT є розширенням сімейства UltraContact, яке було запущено Continental у 2022 році. 19 розмірів замінять будь-які відповідні розміри UltraContact. Continental поступово запускатиме UltraContact NXT в Європі. Перші розміри будуть доступні для роздрібних продавців у Європі, включаючи Велику Британію та Ірландію, у липні цього року.
додано 15.06.23

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити