Каліфорнія вимагає від виробників шин оцінювати альтернативні хімічні речовини

Каліфорнія вимагає від виробників шин оцінювати альтернативні хімічні речовини

Департамент контролю за токсичними речовинами (DTSC) Каліфорнії запровадив правило, яке вимагає від виробників автомобільних шин для продажу в штаті досліджувати безпечніші альтернативи хімікату 6PPD, який використовується виробниками для зменшення розтріскування шин і збільшення терміну служби.


Рішення було прийнято з метою захисту здоров’я населення та навколишнього середовища, оскільки було виявлено, що 6PPD реагує з озоном у повітрі, утворюючи 6PPD-хінон. У річках Каліфорнії було виявлено сліди хімічної речовини, яка вбиває кижуча, коли цей вид мігрує вгору за течією на нерест.




Розпорядження DTSC про додавання транспортних шин, що містять 6PPD, до списку пріоритетних продуктів Каліфорнії, яке спочатку було запропоновано в 2022 році, набуде чинності 1 жовтня 2023 року. DTSC також оголосив, що вітчизняні та іноземні виробники повинні повідомити департамент до 30 листопада. якщо шини, які вони виробляють для каліфорнійського ринку, містять 6PPD.


Департамент співпрацює з Асоціацією виробників шин США (USTMA), щоб допомогти виробникам шин у новому процесі.


«Ми працюємо з US EPA, іншими державами, дослідниками та Асоціацією виробників шин, щоб знайти спосіб зробити шини безпечнішими для навколишнього середовища без шкоди для безпеки на дорозі», — сказав доктор Мередіт Вільямс, директор DTSC.


Нова норма була прийнята після того, як вчені з тихоокеанського північно-західного регіону США зв’язали 6PPD від шин транспортних засобів із загибеллю кижуча. Підтверджена присутність 6PPD-хінону у водних шляхах штату призвела до того, що види лосося тепер класифікуються як такі, що знаходяться під загрозою зникнення.


«Процес аналізу альтернатив DTSC вимагає від виробників визначення та порівняння впливу потенційних альтернатив із впливом хімічної речовини, що викликає занепокоєння, протягом життєвого циклу продукту», — пояснив Карл Палмер, заступник директора DTSC.


«6PPD відіграє вирішальну роль у безпеці шин на дорогах Каліфорнії, і наразі не існує широкодоступних безпечніших альтернатив. З цієї причини наша структура ідеально підходить для визначення альтернатив 6PPD, які забезпечують постійну безпеку шин на дорогах Каліфорнії, одночасно захищаючи популяції риби Каліфорнії та громади, які покладаються на них».
додано 07.08.23

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити