Continental використовує екологічно чисті матеріали в нових лінійках шин

Continental використовує екологічно чисті матеріали в нових лінійках шин

Continental переносить зелені технології, такі як перероблений ПЕТ і кремнезем із відходів, у свою шину UltraContact NXT.


Під час міжнародних виставок, таких як IAA Mobility , Continental заявив, що представляє стійкі технології в нових шинах. Ще в 2021 році виробник шин заявив, що зосередився на використанні кремнезему з сільськогосподарських відходів, поліестеру з переробленого ПЕТ та інших відновлюваних і перероблених матеріалів у концептуальній шині Conti GreenConcept. Continental включив багато з цих технологій у свою серію шин, як-от UltraContact NXT.
«Стійкі інновації — місце в дорозі, а не в виставковому залі. Ми дбаємо про те, щоб інновації та концептуальні шини були доступні нашим клієнтам і якнайшвидше запускалися у виробництво без будь-яких компромісів з точки зору безпеки та продуктивності», — сказав Хорхе Алмейда, керівник відділу сталого розвитку Continental Tyres. «Ми були першими, хто інтегрував новаторські технології, такі як перероблений ПЕТ, у серійні шини. Крім того, ми були першим виробником шин, який випустив модель із особливо високою часткою відновлюваних і перероблених матеріалів. Ми говоримо про те, щоб зробити наш світ більш стійким».


ПЕТ (пластикові) пляшки часто потрапляють на сміттєспалювальні заводи чи звалища. Однак, використовуючи технологію ContiRe.Tex , компанія Continental заявила, що їй та її партнерам вдалося виготовити поліефірну пряжу для шин із перероблених ПЕТ-пляшок. Залежно від розміру шини можна повторно використовувати від дев’яти до п’ятнадцяти ПЕТ-пляшок на одну шину.
У Continental заявили, що технологія Conti-Re.Tex також є частиною UltraContact NXT. Багато технологій, які містяться в шині, були частиною концептуальної шини Conti GreenConcept, яка вперше була представлена ??публіці на IAA Mobility 2021. До них відноситься кремнезем, виготовлений із попелу рисового лушпиння або перероблених ПЕТ-пляшок. Виробництво UltraContact NXT почалося в липні 2023 року в Луусадо, Португалія. Завдяки до 65% відновлюваних, перероблених матеріалів, сертифікованих за масовим балансом, Continental заявив, що всі 19 розмірів шин серії отримали найвищий рейтинг етикетки ЄС (A) щодо опору коченню, гальмування на вологих умовах і зовнішнього шуму. До 2030 року Continental планує використовувати понад 40% відновлюваних і перероблених матеріалів у своїх шинах.


Continental також представила свою технологію Conti CityPlus на цьогорічному IAA Mobility, яка, за її словами, підвищує загальну енергоефективність автомобільної шини до 10%. Для електромобілів (EVS), за словами Continental, це відповідає економії приблизно 0,6 кВт/год на 100 кілометрів (приблизно 60 миль). Найновіші технології Continental також можуть бути використані у виробництві найближчим часом.
додано 29.01.24

Якщо вам сподобався цей матеріал, поділіться ним із вашими друзями

Зворотній дзвінок
Готово
Закрити
Закрити
Кошик
Закрити
Оформити замовлення
Продовжити покупки
Авторизація
Реєстрація
Ваш e-mail*
Ваш пароль*
Підтвердження пароля*
Назва підприємства
Контактний телефон
Зареєструватися
Відновити пароль
OK
Закрити